Lillemans behandling

Bättre sent än aldrig...
 
Som ni säkert förstått så fick Lillemn behandling i Tisdags. Vi har ju hållt på och fixa och trixa sedan han kom hem till mig igen för drygt ett år sedan. Vi har bytt sadel vilket har gett bra resultat, vi har bytt upplägg sedan tidigare och hittat ett system som funkar, han har fått massage som har gett bra resultat men tyvärr bara under en kortare period osv.. Men jag har liksom inte känt att vi kommit till kärnan i problemen vi har. Han är ex väldigt svag i vänster sida och därav tråkig i höger varv och hur mycket jag än försökt har det liksom inte rättat till sig. Så sedan i julas framförallt, har jag tyckt att det känts "värre än vanligt". Han har inte visat sin vanliga arbetsglädje och varit knackig i början av passen samt snubblat väldigt mycket. Så han har gått på sparlåga sedan dess medan jag klurat på vad vi skulle göra åt det hela. Han har ju liksom inte varit dålig eller halt på något sett och min magkänsla har sagt att det inte är veterinären vi bör åka till.
 
Till vårt stall har det med jämna mellanrum kommit en kiropraktor (som också är veterinär) som ger hästarna lugnande för att de inte ska spänna sig under behandlingen. Jag var väldigt skeptisk till det först då jag aldrig hört någon annan som jobbar på samma sätt. Men efter att ha sett otroligt resultat på de hästar som behandlats så kände jag att jag fick ge det en chans med Lilleman också.
 
Han hittade samma problem som de andra som behandlat honom har gjort, men som sagt kan han gå in i kärnan av problemet på riktigt eftersom hästarna inte kan spänna sig och hålla emot när han "knäcker". Behandlingen börjar med laser sedan mjukar han upp alla muskler och släpper på spänningar och därefter går han på låsningarna. 
 
På Lilleman sitter problemen främst i vänster bak/kors och det gör att han får lite problem med höger bog som kompenserar upp det hela. Men han hade även någon lite låsning/spänning i höger bak och länd samt i käken vilket mycket väl kan vara anledningen till att han ofta gapar en del. Han ska nu ta det lugnt med enkla promenader några dagar till och sedan ska vi rida lite lätt fram till återbesöket om mindre än två veckor. Det ska verkligen bli spännande att sitta upp och se om det känns någon skillnad!
 
Jag utvärderar själva behandlingen mer när jag suttit upp och ridit lite tänkte jag.
 
 
 
Lilleman | |
Upp