"Ky Rotary bit"

Igår testade vi ett nytt bett. Lilleman har en ganska svår mun då han dels är extra känslig på tungan och därför grejar ganska mycket när han har bett och dels för att han inte accepterar vad som. Det får liksom inte vara för tjockt,för tunt, för hårt, för mjukt osv. Ni fattar. Han visar tydligt när han inte är nöjd men lika tydligt när han är nöjd, vilket ändå är skönt!

Hur som helst så har jag senaste året enbart ridit på Novabett och vid några enstaka tillfällen använt mitt trustbett Och poponcini. Novabett funkar, men jag vill gärna ha ett lite jämnare stöd där han söker sig till bettet och det får jag inte när jag använder det varje dag. Alltså behöver jag ett komplement som vi kan växla med några gånger i veckan.

Igår testade vi ett ky rotary bit, eller muffbett Som det också kallas. Det funkade faktiskt väldigt bra, över min förväntan. Jag tror att det är kombinationen av att det är tredelat men att den roterande delen kan "låsa sig" och bli likt ett rakt bett utan att bli fullt så hårt som ett rakt bett. Det är min teori iallafall.
Jag tänker testa det några gånger till och utvärdera och även testa andra bett. Det är dumt att köpa på sig första bästa.Allmänt | |
Upp