"Att vara en rastlös själ"

Igår var ju min familj på besök, och när de hade åkt hade jag inget särskilt planerat och min första tanke blir då i lite smått panik "VAD SKA JAG GÖRA NU DÅ?!". Jag har verkligen noll ro och tålamod till flera lediga timmar i sträck där jag inte har något planerat. Jag får verkligen panikkänslor inom mig, men jag önskar verkligen att jag kunde vända på det och njuta istället. 
 
Är det någon som känner igen sig i detta? Jag vet inte om det har och göra med att jag alltid har levt ett extremt aktivt liv- och alltid har trivts med det också. Det har liksom sällan funnits utrymme för sovmorgnar och lediga kvällar i mitt schema. Antingen har det varit jobb eller tävlingar och de få stunder som varit lediga har bokats upp med något annat. Så ser det ju till stor del ut nu med. Jag pluggar 100% jobbar minst 20%- om inte mer och utöver det ska Lilleman ridas samt vänner och sambo umgås med. Men jag älskar verkligen att ha det så, men så fort jag får några lediga dagar som inte är hektiskt minutplanerade kan jag inte njuta av dom som jag önskat. Det ska hela tiden hittas på något, och händer det inget få jag som sagt lättare känsla av panik.
 
Jag tror som sagt att det grundar sig i att jag alltid haft ett väldigt "hektiskt" liv med mycket att göra, men jag tror också att det kan handla om att jag vill få ut så mycket som möjligt av livet. Det värsta jag vet är ex att sova länge, för det känns som att jag slösar timmar jag kan uppleva något härligt på genom att sova. Tror även det kan bottna sig i mitt kontrollbehov- haha. Har jag saker planerade kan jag liksom kontrollera livet, istället för att livet ska kontrollera mig när jag inte har något speciellt att göra. Förstår ni vad jag menar? haha. 
Gud vilket rörigt och kladdigt inlägg detta blev. Vet knappt vad jag ville få ut av det mer än att jag är en rastlös "själ". Är det nåon som upplever samma känsla? eller som kanske har tips på hur man njuter av några oplanerade timmar? Och säg inte "titta på en film" för det är nog det jag blir mest rastlös av ;)
 
Nu ska jag göra ett tappert försök till att ta det lugnt genom att göra en kopp te och läsa en bok. Får se hur länge jag orkar..
 
 
Allmänt | |
Upp