Att våga pausa och inte orka

Idag var ju tanken att jag skulle gått på ett jättehärligt event nu på kvällen, men när jag i eftermiddag kom innanför dörren efter att ha varit iväg på en sak som tog väldigt mycket längre tid än vad jag trodde så kände jag bara: Nej nej nej jag ORKAR inte stressa med att fixa mig och sedan flänga iväg igen och lämna allt jag egentligen behöver göra här hemma. Så jag valde att inte åka. Det kommer liksom fler event, och just nu har jag lite känslan av att jag ligger efter med livet. Om ni förstår vad jag menar?
Så jag kände att en kväll hemma där jag kan strukturera upp, pyssla med hemmet och ha på mig sköna myskläder verkligen behövdes. Nu har jag precis suttit med kalendern och försökt pussla ihop så att skola, två jobb, praktik och Lilleman och stallet klaffar med varandra. Det var nästan så jag blev svettig när jag satt med det, för det är SÅ mycket haha. Men jag försöker tänka att jag inte har mer än 24 h på dygnet, känna vad som är viktigast för mig nu i vår och planera in både när jag ska plugga, men också när jag är ledig. Minutplanering deluxe , men det är så mycket bättre att ha det så och veta vad man ska göra en viss tid på dagen. Då kan jag koppla av!
 
Vi har ju 10 veckors praktik på utbildningen som är obligatorisk, men som inte har någon avsatt period under dessa tre år. Alltså ska den planeras in mellan skola och jobb och det är svårt kan jag meddela.. Men jag tänker att jag ska lägga mer fokus på den till hösten och framförallt min sista termin så att jag inte slår knut på mig själv för att hinna med allt jag vill. Det tror jag är bäst!
 
Nu ska jag göra en kopp te och sedan krypa upp i soffan och redan nu läsa in på föreläsningen jag kommer missa imorgon. Det lockar helt klart mer än bubbel och klackar just nu!
 
 
 
Vardag | |
Upp