Att hitta sin balans

Det vi jobbar med på Lilleman nu är framförallt att han skall hitta sin egen balans. Han har alltid snubblat väldigt mycket och med lite eftertanke så har jag mer eller mindre burit upp honom. Han har verkligen inte varit tungriden eller hängt sig i min hand, men jag har hållt balansen åt honom, och hjälpt honom att kompensera vilket också har bidragit till min försämrade sits.
 
Så det vi jobbar på nu är att han skall öppna upp fronten och vila på steget samtidigt som jag fokuserar på min sits och att hela tiden ha rätt position i sadeln, lika mycket tramp i båda stigbyglarna, stilla hand, något högre hand än vanligt, rätt position med höften osv. Det är MYCKET att tänka på, men Lilleman hittar sin balans genom att jag tänker på alla dessa saker och ger honom absolut bäst förutsättningar till att hitta sin balans och bli spikrak i kroppen.
 
Såklart har behandlingen han fått av kiropraktorn gjort detta jobbet otroligt mycket lättare. Han snubblar just nu ingenting (!!!!) och har en annorlunda resning vilket gör det lätt för honom att framförallt öppna upp fronten och jobba vidare på den biten.
 
Detta är "steg ett" i hela processen. Förhoppningsvis har vi båda landat i detta arbetet om några veckor och kan fortsätta jobba vidare. Man märker iallafall redan nu att det blir lättare för honom, och han verkar vara otroligt tillfreds vid arbetet.
 
 
Lilleman | |
Upp