När motivationen gömmer sig någon stans

Det är verkligen inte ofta min motivation dippar för jag har väldigt lätt för att bara köra på och inte känna efter om något är tråkigt eller jobbigt, eller om jag är trött, för jag vet att det inte hjälper. Men just idag var det svårt även för mig, och alla har ju sådana dagar- det vet jag. 
 
Jag har väldigt mycket kul som händer i livet just nu, framförallt på hästfronten och jag spenderar i stort sett all min lediga tid antingen med Lilleman eller på jobbet, som också är med hästar. Det är SÅ kul, men det tar faktiskt bort lite motivation från skolan, eller typ all motivation- haha.
 
I vintras läste vi utbildningens förmodligen roligaste och mest användbara kurser, och nu läser vi liksom om finansiering, räntor, sannolikhet, oförståeliga formler, excel osv. Sånt som får mig att somna i föreläsningsstolen och som jag inte har någon som helst nytta av som fastighetsmäklare. Hur motiverar man sig då liksom??
 
Men jag ska såklart ta mig igenom det ändå, för poäng är poäng, och det måste göras. Men bara tanken på att sätta sig och tentaplugga nu får mig att vilja börja gråta och krypa ner under täcket och vakna den 2a juni när vi får sommarlov ;)
Men det ska jag självklart inte göra. Istället ska jag strukturera upp allt plugg, skriva listor (det är BÄST) och planera så att jag har kontroll. Sedan tänker jag rensa tankarna med ett yogapass och sist men inte minst, låta denna dagen vara en dålig pluggdag. Man kan inte vara på topp alla dagar, och känner man att plugget går riktigt dåligt en dag så tycker jag alltid att det är bäst att bryta, göra något annat och ta nya tag, antingen efter några timmar eller nästa dag!
 
Har ni med motivationsdippar ibland? och vad gör ni för att ta er ur dem isåfall? Tell me!
 
 
Vardag | |
Upp