Gårdagens ridpass- att tänja på gränsen

Igår när jag kom hem strax innan 18.30, efter att ha jobbat i ca 11 timmar så orkade jag bara inte sätta mig och blogga också. Jag parkerade mig istället i soffan och stannade där resten av kvällen. Var SÅ trött.
 
Hur som helst så red jag Lilleman på gräsbanan igår och han var väldigt fin (för att vara joggingstadiet). Jag tycker att vi ligger i en svår mellan-fas just nu. Eftersom att vi bara joggar/lösgör just nu och han har fått en kiropraktik behandling som lossat saker som suttit i säkert 7-8 år och utöver det har vi även ändrat upplägg så är det mycket nytt för oss båda. Jag måste självklart även ta hänsyn till att han faktiskt är 19 år gammal nu, och även om han är superfräsch så tar såklart uppbyggnadsfasen lite längre tid och mitt tänk får vara lite annorlunda mot om han varit yngre.
 
Varje pass blir att tänja lite på gränsen nu, och jag tycker att det är svårt att hitta en balans på vad som är för mycket respektive för lite. Men jag försöker tänka varje pass att han ska hitta balansen, välva ryggen och öppna upp fronten så att vi får en "gummibands känsla" på det hela. Och när vi når denna känsla så rider vi där i 2-3 min för att befästa den men inte komma över gränsen att pressa honom för mycket. Alltså kan denna processen ta allt mellan 5 och 25 min beroende på dagsform. 
Detta känns ändå som ett bra upplägg just nu, för Lilleman känns väldigt glad, skummar i munnen och frustar nöjt.
Det är det bästa med att ha en känslig häst, han visar lika tydligt när han är missnöjd som när han är nöjd!
 
 
 
Lilleman | |
Upp