Dagens ridpass

I planen för dagen skrev jag att vi skulle galoppjobba ute på grusvägarna, men då det har blåst storm hela dagen så kändes det faktiskt säkrare att hålla sig hemma på gården (även om L är världens snällaste). 

Så det fick bli fokus på galoppen på gräsbanan istället. Hela dagens arbete gick ut på att få honom att stärka galoppen och det gör vi genom att få honom mer på bakbenen och då öppna upp fronten med hjälp av övergångar trav-galopp samt intervaller. 
Jag är lite emot att sitta och "nöta" galopp varv efter varv då jag inte alls tror att det stärker utan i längden bara sliter på hästarna eftersom att man då måste jobba dem längre. Därför föredrar jag övergångar och intervaller då det blir mer intensivt och man behöver inte sitta och "nöta" en längre stund. 
Däremot tycker jag att det kan vara bra att låta dem galoppera en längre sträcka och få upp flåset ute, för då blir det ett helt annat arbete av det, men inte på banan.

Nu blev det lite sidospår haha.. Han var hur som helst väldigt fin och gjorde jobbet bra även om han tyckte det var lite jobbigt. 
Imorgon SKA vi ut och jogga på grusvägarna, oavsätt väder och vind.Allmänt | |
Upp