Dagens jogging

ÅH vad fin han var idag! Eller han var absolut inte superfin från scratch men det känns verkligen som att vi kom en bra bit fram idag och när jag travade av var han magisk!

Som jag skrev innan så använde vi oss av bommar idag. Travbommar som vi jobbade med systematiskt. De hade lite längre avstånd så att han skulle får länga på steget, fram med näsan och upp med ryggen. Detta jobb blev han väldigt fin av och framförallt så tog det oss lite längre i lösgjordheten.

Jag bestämde mig även för att sätta lite mer press på honom i galoppen. De senaste veckorna har jag bara galopperat rakt fram, i lätt sits och inte ställt något som helst krav på honom. Men idag påbörjade jag samma arbete som vi gjort i traven, med öppen front, rakriktning och balans i ett lite långsammare tempo och han svarade SÅ bra på det. Han har igentligen alltid haft lättast för galoppen så jag är inte så förvånad, men det var kul att han tog det bra, trots lite extra press. Det betyder att vi är på rätt spår och att han mår bra i kroppen!

Efteråt skrittade vi av länge, ryktade och så fick han massage med Arnika. Han var otroligt nöjd. Ännu ett kvitto på att han mår bra av det arbetet vi gör nu!
Allmänt | |
Upp