Bland häst och vagn och farliga vattenpölar

Tyvärr var gräset för blött för hoppning, så det fick bli uteritt även idag, men på annat underlag än igår såklart.

Det blev mer eller mindre ett lättare konditionspass, då vi mötte flera stycken equipage med häst och vagn, och Lilleman är LIVRÄDD för dem. Hade han kunnat hade han nog klättrat upp i ett träd, eller skenat för livet om han inte var så snäll.. Haha! Men när det tredje equipaget kom var han faktiskt betydligt lugnare, så han kanske lär sig. 
Dessutom fick han kryssa mellan vattenpölarna, vilket han även det är rädd för. Så jag hade stundtals en ganska uppstressad häst och fick därför rida en stund längre och mer intensivt än vad planen var från början för att få honom att spänna av och andas- därav konditionspasset.

Dock blev han VÄLDIGT fin av detta jobbet, och jag tänkte extra mycket på min sits,  position och hur jag påverkade honom vilket bidrog till att han kunde vila på steget, öppna upp fronten och lyfta skuldran ordentligt ( när han då inte stressade över allt farligt).
Jag paddade även sadeln på ett nytt sätt idag, vilket jag tror gav honom ännu mer frihet att lyfta ryggen och jobba hela vägen, bakifrån och fram.

Ett riktigt bra pass helt enkelt!
Imorgon pausar han helt i hagen hela dagen och jag åker inte dit. Det förtjänar han! 
Allmänt | |
Upp