Bland häst och vagn och farliga vattenpölar

Tyvärr var gräset för blött för hoppning, så det fick bli uteritt även idag, men på annat underlag än igår såklart.

Det blev mer eller mindre ett lättare konditionspass, då vi mötte flera stycken equipage med häst och vagn, och Lilleman är LIVRÄDD för dem. Hade han kunnat hade han nog klättrat upp i ett träd, eller skenat för livet om han inte var så snäll.. Haha! Men när det tredje equipaget kom var han faktiskt betydligt lugnare, så han kanske lär sig. 
Dessutom fick han kryssa mellan vattenpölarna, vilket han även det är rädd för. Så jag hade stundtals en ganska uppstressad häst och fick därför rida en stund längre och mer intensivt än vad planen var från början för att få honom att spänna av och andas- därav konditionspasset.

Dock blev han VÄLDIGT fin av detta jobbet, och jag tänkte extra mycket på min sits,  position och hur jag påverkade honom vilket bidrog till att han kunde vila på steget, öppna upp fronten och lyfta skuldran ordentligt ( när han då inte stressade över allt farligt).
Jag paddade även sadeln på ett nytt sätt idag, vilket jag tror gav honom ännu mer frihet att lyfta ryggen och jobba hela vägen, bakifrån och fram.

Ett riktigt bra pass helt enkelt!
Imorgon pausar han helt i hagen hela dagen och jag åker inte dit. Det förtjänar han! 
Allmänt | | Kommentera |

När motivationen gömmer sig någon stans

Det är verkligen inte ofta min motivation dippar för jag har väldigt lätt för att bara köra på och inte känna efter om något är tråkigt eller jobbigt, eller om jag är trött, för jag vet att det inte hjälper. Men just idag var det svårt även för mig, och alla har ju sådana dagar- det vet jag. 
 
Jag har väldigt mycket kul som händer i livet just nu, framförallt på hästfronten och jag spenderar i stort sett all min lediga tid antingen med Lilleman eller på jobbet, som också är med hästar. Det är SÅ kul, men det tar faktiskt bort lite motivation från skolan, eller typ all motivation- haha.
 
I vintras läste vi utbildningens förmodligen roligaste och mest användbara kurser, och nu läser vi liksom om finansiering, räntor, sannolikhet, oförståeliga formler, excel osv. Sånt som får mig att somna i föreläsningsstolen och som jag inte har någon som helst nytta av som fastighetsmäklare. Hur motiverar man sig då liksom??
 
Men jag ska såklart ta mig igenom det ändå, för poäng är poäng, och det måste göras. Men bara tanken på att sätta sig och tentaplugga nu får mig att vilja börja gråta och krypa ner under täcket och vakna den 2a juni när vi får sommarlov ;)
Men det ska jag självklart inte göra. Istället ska jag strukturera upp allt plugg, skriva listor (det är BÄST) och planera så att jag har kontroll. Sedan tänker jag rensa tankarna med ett yogapass och sist men inte minst, låta denna dagen vara en dålig pluggdag. Man kan inte vara på topp alla dagar, och känner man att plugget går riktigt dåligt en dag så tycker jag alltid att det är bäst att bryta, göra något annat och ta nya tag, antingen efter några timmar eller nästa dag!
 
Har ni med motivationsdippar ibland? och vad gör ni för att ta er ur dem isåfall? Tell me!
 
 
Vardag | | Kommentera |

Jogg i ösregn

Ännu en dag med ösregn, snart märker man det inte längre ;)
Hur som helst så blev det väldigt enkel jogg idag på grusvägarna + 30 min skritt på asfalt. Som jag skrev igår så red vi på djupt underlag igår, och det är bra i mindre mängd men det var såklart jobbigt för honom så idag ville jag bara göra det enkelt och kul för honom.
 
Han skrittade på med stora steg och spetsade öron när vi red från stallet och när vi började trava så "kråmade" han med halsen och gjorde små skutt, så han var nog glad. Finns det något som gör en mer varm i matte-hjärtat än när ens häst uttrycker glädje? jag tror inte det! Oavsett vad man strävar mot och vad man har för mål så vill man ju i grund och botten bara ha en lycklig häst, det är bästa kvittor på att man gör ett bra jobb♥
 
Han kändes iallafall fräsch, öppnade upp fronten och höjde ryggen bra. mer än så krävde jag inte idag.
Imorgon planerar jag ett pass med småhinder och bommar igen, om det har torkat upp efter allt regn, då vi just nu enbart kan hoppa på gräs.
 
 
 
Lilleman | | Kommentera |
Upp