Dagens pass på ängen

Idag stod som sagt ett pass på schemat som skulle bestå av lösgörande och lydnad främst.

Jag har börjat fokusera extremt mycket på rakriktning nu(det har såklart alltid varit viktigt men har nu insett hur otroligt lösgörande det är att jobba en häst RAK) med det sagt är det inte nödvändigt att alltid rida på ett monotont fyrkantspår, men varje gång jag svänger är jag noga med att göra en bra "hörnpassering" där jag ser till att ha stöd på ytter, flyttar bogen kring min innerskänkel samtidigt som jag ser till att han trampar igenom med bak och därefter rakt fram. 

Detta jobb i kombination med halvhalter, halter och olika tempo samt skänkelvikningar är så otroligt lösgörande och 100 gånger mer skonsamt än att sitta och traggla på en volt ex. För oavsett hur "korrekt" hästen jobbar på en volt så kan det omöjligt vara behagligt att gå som en banan på en liten yta (nu kanske jag hårddrog Det lite, men principen är ju så). Det finns även forskning på detta som jag har valt att anamma och rida efter, och jag märker att det funkar!

Hur som helst så var Lilleman till en början lite spänd. Förmodligen berodde det på uteritten igår. För även om han var fin då så blev han inte lika genomarbetad, fick busa lite och var därför inte med helt från början idag. Ingen biggie alls.

Efter några varv med skrittjobb kändes han fin igen och vi jobbade på som jag skrev ovan i alla gångarter. Jag märker för varje dag hur mycket bättre balans han får och att han vissa stunder lägger vikten jämt på alla fyra. Detta gör att han blir mycket mer sammarbetsvillig och inget jag ber om blir längre jobbigt. 
Idag gjorde vi till och med rena byten på rakt spår. Han är ju hopphäst och har alltid bytt så fort vi hamnat i fel galopp av sig själv, men aldrig särskilt snyggt eller bekvämt. Men nu byter han mer avspänt och på mitt kommando och klarar av kortare stunder av förvänd galopp.

Så häftigt när man både ser och känner framsteg!

Inorgon ska vi ut och jogga på grusvägarna om stormen tillåter.
Allmänt | | Kommentera |

Uteritt i ösregn

Lilleman har tagit det lugnt med vila och promenad nu i två dagar så idag stod det en uteritt på schemat med fokus på lösgörande och jogg. 
 
Jag har verkligen sett fram emot en uteritt hela veckan, då jag har svårt att hinna iväg längre mitt i veckan då jag ofta har pressat med tid. Till min stora besvikelse så öste regnet ner idag, men vi gav oss såklart ut ändå, bara lite mindre nöjda än om det varit strålande sol ;)
 
Hur som helst så var han superfin verkligen. Han har varit det den senaste tiden och idag var inget undantag! Han var pigg och framåt men ändå väldigt lydig och kändes otroligt mjuk och följsam. Drömmen efter två lugnare dagar!! trots vädret var vi ute i över en timme och var kalla men nöjda när vi kom hem
 
Jag "bäddade" in honom i både BoT täcket och tjockt stalltäcke när vi kom hem och såklart massa hö. 
Imorgon planerar jag att trimma på ängen, med fokus på rakriktning, lydnad och lösgörande. LÄNGTAR!
 
 
Lilleman | | Kommentera |

En glittrig torsdag

Hej på er!
 
Vilken härlig dag jag har haft, fylld till bredden med inspiration! Ni vet när man har typ 60% batteri kvar NU trots att man varit uppe sedan 5 imorse? då har dagen varit bra!
Jag har spenderat större delen av min dag på ett väldigt roligt företag (hoppas kunna berätta mer snart), ätit en god jobblunch och fikat med bästis. Och nu sitter jag och pluggar medan en chiligryta står på spisen och puttrar samtidigt som världens härligaste doft sprider sig i lägenheten♥ Det enda som hade gjor denna dagen ännu bättre är om jag hade hunnit till stallet med. Men nu fick Lilleman en välförtjänt vilodag och jag vet att han tas om hand på bästa sätt av Ulrika och hennes personal!
 
Däremot börjar jag känna av att det har varit en hektisk vecka nu, huvudet är tungt och jag längtar efter sovmorgon. Men de närmsta tre veckorna kommer vara extremt fullproppade med plugg, då jag har tenta varje vecka fram till jul. Därför sitter jag nu och strukturerar upp min tid med jobb, stall, plugg osv så att jag ska kunna hitta åtminstonde någon ledig stund i veckan där jag kan andas lite. Det är viktigt det också! Det spelar ingen roll hur ambitiös, duktig och målinriktad man är. Alla behöver återhämta sig ibland, tänk på det!
 
Nu ska jag fortsätta plugga så att  jag kan kramas med Olof när han kommer hem. Hoppas att ni också har haft en härlig torsdag! 
Kram
 
 
 
 
Vardag | | Kommentera |
Upp