SADELN ÄR PÅVÄG

Igår hetsringde jag nog Maria som säljer sadlarna lite bara för att jag vill ha sadeln NU. Hade hoppats på att kunna köra och hämta den redan idag men lagret hade tyvärr redan stängt så jag får styra bilen på måndag istället. Men det är ju ändå en vecka tidigare än vad jag hade räknat med nu när den blev så försenad, så jag är överlycklig!
 
På måndag får jag ÄNTLIGEN sitta upp på min fantastiska häst igen, Sist jag red ordentligt var liksom i februari, och lilleman är i stort sett bara riden 1,5 månad sedan i december. Men tack vare alla promenader vi gått varvat med longering så är han ändå helt offatbart fin i kroppen. Så nu är det bara konditionen och styrkan som ska jobbas upp ordentligt (sagta men säkert såklart, inga skador tack!).
 
Jag måste ändå ge mig själv en stor klapp på axeln för att jag har "hållt ut" denna tiden och aktiverat honom 6 dagar i veckan trots att jag inte har haft en sadel. Jag tror många bara hade låtit sin häst gå i hage största delen av tiden, för det ÄR inte kul att gå promenad efter promenad, eller stå och se på när hästen springer runt runt i en longerlina. Men jag har sett det som nödvändigt och gjort allt jag kunnat för att han ändå ska ta sig i kroppen efter det hemska skick han var i, i december när vi hämtade hem honom. Så det har helt klart varit värt alla promenader i regn, blåst, hagel och ibland sol haha!
Och det har såklart inte varit 100% tråkigt heller, vi har ju haft mysigt, men det har ju funnits frustration från oss båda, i och med att Lilleman är otroligt pigg och fräsch så har han velat mer än vad som har gått att göra, och det har ju i sin tur blivit frustrerande för mig med.
Så jag tror defenitivt att han kommer bli lika glad som jag på måndag när jag kommer med sadeln!
 
(bild från google) 
 
ÅHHH är så lycklig över detta. Bästa spenderade (halva)förmlgenheten någonsin haha!
Allmänt, Lilleman | | En kommentar |

Dagens Prommis

Idag åkte jag direkt till stallet efter jobbet, så nu är jag hemma och redo för oavbrutet tentaplugg!

Hur som helst så gick vi en promenad på ca 30 min idag, följt av gräsätning en stund. Han är så rolig, för han har gått i hage med gräs hela året, men ändå är gräset utanför hagen 100 gånger godare och mer intressant..
Fick förresten besked om att sadeln äntligen är på G, dock kommer den nig inte hinna komma innan vi flyttar till Ronneby över sommaren så jag får väl köra och hämta den mellan alla tentor och jobb nästa vecka.. Aja sånt löser sig!


Han har alltid back on track täcket på sig när vi promenerat, för att hjälpa musklerna lite extra helt enkelt och för att han ska må bäst. Och skydd på alla fyra såklart!
Allmänt | | Kommentera |

Tack livet, tusen jäkla gånger om

Visste ni att jag får rysningar av lycka varje dag i stallet. Jag har såklart alltid älskat att vara i stallet, det är ju mitt högst brinnande intresse.
Men sedan lilleman kom tillbaka in i mitt liv så känner jag en tacksamhet och glädje som jag aldrig känt förut. 

Han är min "IT" häst, min allra bästa vän och jag kommer så väl ihåg sista april för två år sedan när jag red ut i skogen, för vad jag trodde var min sista gång på hans rygg och tårarna rann okontrollerat.

Inte kunde jag då, i min vildaste fantasi tro att vi skulle stå här igen påväg tillbaka igen, då var det ju över.

Så trots att det har varit otroligt tufft och att han kom tillbaka av en fruktansvärd anledning så kan jag inte skluta tro att det finns en mening med det och att han ska spendera resten av livet hos mig. Det måste ju vara så när våra vägar möts igen trots allt som hänt.

Hur som helst så är jag så otroligt tacksam och lycklig över att han är hos mig igen. Där han hör hemma.Allmänt | | Kommentera |
Upp