Trim med småhinder

Idag red jag som sagt hemma hos min tränare. Vi hade ingen träning bokad, utan jag bara utnyttjade chansen att få rida på annat underlag samt ha något hinder framme. 
Lilleman är ju inte riktigt redo att gå en hel träning än. Men snart så!

Hur som helst så började jag med lite lösgörande, och lydnadsövningar innan vi hoppade några språng på ett litet sockerbitshinder.

Överlag var han väldigt fin idag, men lite loj i början av passet. Förmodligen pga en kombination av lite träningsvärk från igår och det varma vädret idag. 
Efter en stund släppte han iallafall efter och blev otroligt mjuk och härlig. Han var väldigt lydig och uppmärksam på mina hjälper vilket gjorde det väldigt kul att rida.

På det lilla hindret sedan taggade han till ordentligt och var som en liten gummiboll. Han vill framåt hela tiden, hoppar lätt och bjuder härligt varje gång man kommer på hindret. Härlig känsla!

Dock är han lite svagare i vänstersidan vilket gör att han får det lite jobbigare i höger varv, skjuter ut bakdelen lite och blir inte riktigt lika spänstig i språnget. Men jag tycker ändå att jag fick tag yttersidan bra idag, och då kändes det otroligt mycket bättre!

Måste även klappa mig själv på axeln för bra ridning idag. Jag jobbade verkligen på mina brister och lämnade ingenting till slumpen!Allmänt | | Kommentera |

Vecka 27

Måndag: Lösgörande på gräset
 
Tisdag: Jobb med småhiner hos min tränare
 
Onsdag: 40 min promenad på hårt underlag+ massage
 
Torsdag: Jogg/lösgörande på grusvägarna i skogen
 
Fredag: Konditionspass på ängen
 
Lördag: 40 min skritt på hårt underlag+ massage
 
Söndag: vila+ massage och bad
 
Anledningen till att jag lagt in några fler lugna dagar är dels att det ska bli värligt varmt i veckan, men också för att han fortfarande inte är igång helt och behöver dagar där han får återhmta sig både fysiskt och mentalt. Utöver de dagarna han kommer få lättare massage av mig så blir han alltid linimentad md arnika på hals/bog, rumpa och rygg innan varje pass och eftersåt sover han med back on track. Att ta linimentet innan ridpasset har verkligen haft en positiv effekt på honom. Han är stor och har mycket muskler så jag försöker ge honom så mycket hjälp jag bara kan att bli så mjuk och smidig som det bara går!
Allmänt, Lilleman | | Kommentera |

Ett joggingpass

Idag fick det bli ett joggingpass (resten av veckans plan kommer imorgon). Vi red på gräset och han var såå fin!

Fokus låg hela tiden på att lösgöra, dö honom att vila på steget och såklart behålla glädjen. Detta med sidvärtesövningar i skritten och i trav och galopp red jag bara på "spåret", åttor och större volter. Alltså inget jobbigt i sig, men jag krävde att han skulle göra det jobbet Perfekt och red extremt noggrant (klapp på axeln till mig själv), så han var ändå ganska trött efteråt, men mer mentalt tror jag!

Jag har börjat smörja honom med Arnika på bog/hals, rygg och rumpa nu de senaste dagarna innan varje ridpass och jag tror verkligen att det funkar, då han numera är ännu mer medgörlig och härlig att jobba med än innan.
Så obeskrivligt skönt att det går åt det hållet och inte blir tvärt om! 

Är så tacksam varje dag som han fortsätter att vara glad och lycklig! Bästa hästen.
Kika in här imorgon för mer info om veckan och även lite tävlingsplanering om allt går som det ska..! 

Kram på er!
Allmänt | | Kommentera |
Upp