NjuterAllmänt | | Kommentera |

Måndag och ny vecka.

Hej på er, hoppas allt är bra!

Jag har precis kommit hem från några timmar i skolan och ska nu ge mig it i skogen med hunden och en podcast i öronen innan jag ska sätta mig ner och finslipa på ett arbete och skriva klart ett annat, är så segt nu men bara att komma in i pluggmodet och få det överstökat! 
Ikväll ska jag till stallet och rida vilket ska bli såå mysigt! Min bästis josse är och åker skidor så jag ställer upp som hästvakt några dagar med glädje haha!

Men nu måste jag sätta fart! 
Hörs senare, kram❤️ Allmänt | | Kommentera |

Att kunna se det glittriga i vardagen

Vi alla kan nog vara överrens om att när det är mycket i skolan och vardagen ser ganska lik ut varje dag så är det inte lätt att se det som faktikst är extra positivt i vardagen, eller kanske det man faktiskt gör extra bra. Tankar som "ahh det händer ju ingeting" eller "faaan inget jag gör blir bra" har nog alla varit med om.
 
Jag har faktiskt lyckas utveckla lite knep angående detta som jag faktiskt tycker funkar. Eller två stycken för att vara exakt.
 
Det första är att sätta sig ner och faktiskt göra en lista på allt man åstadkommit den senaste månaden. Det kan tex vara uppgifter man gjort bra i skolan, ett prov man pluggat mycket på, att man tränat mer än tidigare, att man inte kommit sent till skolan, att man gjort ett bra jobb på arbetet. Listan kan göras lång och det kan vara i princip vad som helst, men skriv allt du kommer på!
 
Det andra knepet är att sätta sig ner och skriva en lista på allt kul man gjort den senaste månaden och alla gånger man känt sig lite extra glad. När vardag och fritid ofta går i ett kan det vara svårt att se det där extra roliga så det är verkligen bra att skriva ner och punkta upp, för att få det konkret framför ögonen. Samma sak här, det kan vara precis vad som helst; fikan med bästa vännen, promenaden i solen som gjorde dig på extra bra humör, den där sjukt goda lunchen du åt ute, en liten pratstund med någon trevlig männsika man träffade på stan, ett simpelt hej till någon som går förbi, den trevliga butikspersonalen som önskade dig en härlig helg, när du träffade farmor och farfar en stund osv.
Jag hoppas ni förstår vad jag menar. Dågot roligt behöver inte vara en resa eller konsert, utan kan också vara en fika och en promenad. Något bra behöver inte vara att starta företag eller driva projekt, utan kan också vara en uppgift du lämnat in i skolan och varit extra nöjd med.
 
Även om de stora sakerna som resor och projekt är roliga så måste man kunna se det lilla i vardagen som också är roligt och bra, Hur ska vi annars vara lyckliga och nöjda med våra liv? En-två gånger om året när resan till Grekland eller Thailand går? Nej, livet funkar inte så och jag tror verkligen att om man ska vara nöjd och tillfredställd med livet så måste man kunna se det glittriga i vardagen och sen krydda med lite större saker emellanåt. 
Och kom ihåg, livet blir vad ni gör det till!
Allmänt | | Kommentera |
Upp